Turkiyem
Turkiyem

Sahte epostalara karşı dikkatli olun.

3 Ocak 2009 | Etiketler:

Geçenlerde mail adresime monster.com sitesi tarafından geliyormuş gibi görünen bir eposta geldi. Güvenlik bahanesi ile üyelerinin bilgilerini güncellemelerini istiyor. Link bende açılmadığı için, linke tıkladığınızda karşınıza ne çıkacak bilmiyorum. Neyse konu linkin açılıp açılmaması değil. Peki biz bu mailin gerçekten monster tarafından gönderilip gönderilmediğini nasıl anlayabiliriz.

image

Sahte epostalara karşı dikkatli olun.

Bize gelen mail üzerinde sağ tuşla tıklıyorum. message options ( mesaj seçenekleri ) yazan yeri tıklıyorum. Mailin monster.com tarafındansupport[at]monster.commail adresi kullanılarak gönderildiğini görüyoruz. Fakat hangi sunucu üzerinden gönderildiğine bakacak olursak mx2.hotmail.com görünüyor. Koskoca Monster bu iş için hotmail sunucularınımı kullanacak. Hiç mantıklı değil. İşte burada durup düşünmelisiniz. Bu mail tehlikeli olabilir.

image

Sahte epostalara karşı dikkatli olun.

Opera üzerinden yaptığım denemede sahtekarlık uyarısı ile bilgilendiriliyorum.
image

Sahte epostalara karşı dikkatli olun.

Siz siz olun şüpheli mailileri açmadan önce bir kez daha düşünün. Hatta mümkünse açmadan silin.

FaceBook ile paylaş… Twitter ile paylaş… Friendfeed ile paylaş…
Henüz yorum yok.